Je to jen několik desítek let dozadu, co naši předkové nejedli exotické či průmyslově zpracované potraviny. Konzumovali většinou to, co se jim podařilo vypěstovat či pořídit od místních obchodníků.
Přestože naše babičky měly nesrovnatelně chudší stravu, než máme v současnosti my, netrpěly často rýmou a neměly problémy se zuby, na rozdíl od dnešní generace.
Zvyknete si dělat zimní zásoby CIBULE? Hrozí jí houbová onemocnění, která ji znehodnotí
cibule
A to vše díky tomu, že jedli sezónní, lokální potraviny a jídla bez nadbytečného cukru a soli.
Jsou kalorické, jsou zdravé a měli byste je jíst každý den!
Vzpomínali vám někdy prarodiče, co jívali za mladi? Na stole se většinou objevovala sezónní zelenina, ovoce, obiloviny, luštěniny či ořechy a po zbytek roku jedli to, co uměli uskladnit.
Chuť čaje můžete zvýraznit, když přidáte čerstvé ovoce.
S pomocí zdravých tradičních potravin to zvládnete!
Navzdory chudému jídelníčku měli dostatečně silnou imunitu. Proto pokud se chcete vyhnout nachlazení, kašli, bolestem v krku nebo zubů, vyzkoušejte triky našich předků.
Návrat ke kapustě

Kdy jste jedli naposledy kapusta?
Kapustová jídla už zřejmě v jídelníčku nenajdete. Ale zatímco kapusta z naší gastronomie postupně mizí, v minulosti ho uměli hospodyňky připravit na množství způsobů.
Oba druhy zeleniny obsahují významné vitamíny a minerály.
Zkoumáním se zjistilo, že kapusta obsahuje až 4,5krát více vitamínu C než špenát a šálek kapusty má více tohoto vitamínu než celý pomeranč.
Kapusta má však jedno prvenství. Je megazdroj pro vitamín K, který pomáhá při osteoporóze či v prevenci mnoha chorob. Jeden šálek kapusty má 7krát vyšší obsah vitamínu K, než je potřebná denní dávka.